Kako pobediti jutarnju mučninu u trudnoći

Ako svakog jutra trčite u toalet zbog mučnine, povraća vam se na poslu, vi ste jedna od 45% žena koja pati od jutarnje mučnine u trudnoći. Razlog za ovu pojavu još uvek nije tačno utvrdjen – neki lekari krive hormone, neki oscilacije šećera u krvi. Sve u svemu, situacija je neprijatna, ali sreća je da postoji dosta prirodnih lekova koji vam mogu pomoći da se osećate bolje.
jutarnja mucnina u trudnoci

Kako pobediti jutarnju mučninu u trudnoći

  1. Odspavajte kada god ste u prilici. San će vas okrepiti i dati vam snagu da se lakše izborite sa mučninama.
  2. Ukoliko imate starije dete koje spava u toku dana, iskoristite to vreme da i vi odspavate sa njim. Obaveze mogu da sačekaju.
  3. Hranite se pravilno. Izbegavajte „prazne“ kalorije, grickalice, napitke koji u sebi imaju kofeina, i slatkiše. Ove namirnice neće pružiti vašoj bebi hranljive materije, a i vi se od njih nećete bolje osećati.
  4. Limun. Ujutru, na prazan stomak popijte čašu vode sa malo naceđenog limuna. Ovo odlično suzbija mučninu. Mirisi citrusa takodje pomažu. Ulje od divljeg limuna ili pomorandže stavite na jastuk i lepše ćete spavati.
  5. Đumbir. Đumbir se već stotinama godina koristi kao sredstvo protiv mučnine. Vrlo je efikasan čaj od djumbira. U ključalu vodu narendajte malo korena djumbira, kuvajte 2 minuta, a zatim posudu sklonite sa vatre, i poklopljeno ostavite da odstoji pola sata. Čaj možete piti nekoliko puta dnevno.
  6. Kokice i med. Neobičan, ali delotvoran recept. Ujutru, na prazan stomak uzmite kašičicu meda a posle toga jedite kokice. Mučnine će se prorediti.
  7. Tečnost. Pijte mnogo vode, voćnih sokova (pazite da ne budu kiseli), i biljne čajeve. Gazirana mineralna voda takodje može pomoći.
  8. Kada osetite mučninu grickajte slane krekere, plazma keks ili dvopek.
  9. Klonite se jakih mirisa poput duvanskog dima ili zaprški.
  10. Izbegavajte masnu i začinjenu hranu.
  11. Poslužite se akupresurnim zavojima za ručne zglobove koji se u apotekama prodaju kao sredstva protiv mučnine tokom putovanja.
  12. Pre spavanja pojedite keks od integralnih žitarica ili dvopek.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Zorica Mladenović

Avatar photo

SLIČNO

pupak kod beba

Kako prepoznati problem sa pupkom kod dece

Pupak predstavlja jedan od najvećih problema roditelja, kada dovedu bebu iz porodilišta. Ovaj, samo informativni …

2 komentari

  1. Avatar photo

    odličan tekst.sve pohvale autorki.žao mi je samo što ovo nisam znala tokom moje trudnoće,koristila sam dvopek i mineralnu vodu,ali je meni malo pomoglo.

  2. Avatar photo

    Hvala ;) i ja sam imala mučnine, doduše samo u prvih mesec dana. meni je pomagao limun

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *