Kako izlečiti bolove u stomaku na prirodan način

Boli vas stomak? Bolovi u stomaku mogu biti rezultat najrazličitijih stvari, ali je najčešće posledica onoga što ste pojeli. Ako je vaš sistem za varenje osetljiv, ili ima potaškoća da svari određenu hranu, to može dovesti do gorušice, loše probave, gasova i stomačnih bolova.

Ako prirodnim putem pomognete svom organizmu da lakše svari hranu, nećete imati potrebe da uzimate antacid i druge lekove za varenje, koji vam na kraju mogu više odmoći nego pomoći.

djumbir bolovi stomak

Kako izlečiti bolove u stomaku

  1. Koren đumbira se naširoko upotrebljava za stomačne probleme. Tačnije, mnoge trudnice ga koriste da se izbore sa jutarnjom mučninom. Đumbir se može naći u obliku čaja, kapsula, ali i u prirodnom stanju na pijaci i u prodavnicama.
  2. Nana je takođe veoma efikasna za stomačne probleme. To ne znači da treba da posegnete za raznim napicima na bazi nane, već da popijete toplu šolju čaja od ove biljke. Korisno je i ulje od nane koje se upotrebljava u aromaterapiji.
  3. Enzim papaje je odličan za ljude koji imaju problema sa gorušicom! On sadrži specijalni enzim za varenje – papain, koji je efikasiji nego da stalno gutate antacide, koji, u stvari, vremenom smanjuju vašu prirodnu kiselinu u stomaku, pogoršavajući vam već postojeće probleme. Enzim papaje je veoma ukusan – kao slatkiš na bazi voća, koji se žvaće. Možete ga pronaći u apoteci ili prodavnici zdrave hrane.
  4. Sok od aloje vere ima veoma ublažujuće dejstvo na sistem za varenje. On predstavlja dobar izbor za ljude sa kolitisom i problemima sa radom creva. Aloja vera je poznata po blagotvornom dejstvu ne samo na unutrašnjost organizma, već je dobra i za spoljašnju upotrebu. Možete i sami kupiti aloju biljku, sok, ili gel.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

kako ukloniti krpelja

Kako izvaditi krpelja

Sa dolaskom proleća, lepog vremena, sunca, sveže zelene trave, eto nama i krpelja!  Iako nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *