Kako napraviti „Šumadijski čaj“

Čim zahladni, setimo se čaja. Neki vole, neki ne vole, neki čaj piju samo kada su bolesni. Šumadijski čaj je topli napitak koji vas zagreva u sekundi tokom zimskih dana, pomaže kod prehlada i kod skidanja temperature, smiruje živce i donosi lep san, iako nije pravi čaj. A evo kako se sprema.

Kako napraviti „Šumadijski čaj“

  1. Za jednu osobu je dovoljno pola šolje rakije i pola šoljice vode (bilo koje šolje iz koje hoćete da pijete, ali neka za prvi put količina ne prelazi 1 dl. Dakle, 0.5 dl rakije i 0.5 dl vode). Ali pretpostavimo da „čaj“ nećete piti sami, pa će vam verovatno trebati najmanje 1 dl rakije i 1 dl vode, pomešano.
  2. U odgovarajućem sudu (koji će primiti količinu vode i rakije od kojih planirate da pravite „čaj“) najpre ušpinujete šećer. To znači da šećer karamelizujete, tj. pržite dok ne dobije zlatkasto braon boju.
  3. Onda sipate vašu smesu od rakije i vode u ušpinovani šećer. Kuvate dok se šećer ne rastopi. Sipati u šolje ili čaše koje ste planirali. Služiti uz dobro raspoloženje i društvo.
  4. Prijatno!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

koktel kosmopolitan

Kako se pravi koktel Kosmopoliten

Kosmopoliten ima prijatnu ružičastu nijansu i dobro je balansiran između slatkog (triple sec/sok od pomorandže) …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Kako je ovo bila jaka zima mislim da je ovaj caj pobedio sto se tice popijenih casa bar kod ljudi kojima je posao da budu napolju,mada kazu ne valja piti kuvanu rakiju ukoliko smo dugo napolju.Ona zagreva organizam ali ga brzo i hladi.Pa alkohol…tako deluje i dobar sluga i los gospodar ;)).Sjajno napisano :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *