Kako poboljšati raspoloženje

Svi smo mi ponekad raspoloženja kako vetar dune, nekad imamo razloga za promenu kao što je pms, hormonski poremećaj, dijabetes, depresija, problemi sa snom, a nekad se zaista bezrazložno tako osećamo kao da nas je poplava izbacila. Čovek je sam sebi najbolji psihijatar i može sebi pomoći na razne načine da bi se osmeh vratio na lice.
bolje raspolozenje

Kako poboljšati raspoloženje

  1. Simulirajte dobro raspoloženja
    Odnosno, smešite se, smejte se, grohotom se smejte i ponašajte luckasto tokom dva minuta. Tvrdi se da prolazak kroz razne oblike gestikulacije pomaže da se pokrenu i pravilno usmere srećne misli koje će vam pobojšati raspoloženje i doprineti da se osećate bolje.
  2. Uzimajte neke vitamine
    Vitamini B6 i B3 od vitalnog su značaja za proizvodnju serotonina važnog za dobro raspoloženje. Cink održava ravnotežu neurotransmitera u mozgu i takođe može da vam pomogne da ublažite neraspoloženje.
  3. Raskrčite svoj život.
    Zvuči bizarno, ali sređivanje garderobera, fioka i časopisa i bacanje svog tog nagomilanog đubreta doprineće da se osećate bolje. Što budete stroži u tom pogledu korist će biti veća. Razmišljajte o tome kao o katarzičnom pročišćenju.
  4. Napravite spisak.
    Svoje jutro započnite tako što ćete zapisati tri stvari koje želite da obavite do kraja dana. Ispitivanja pokazuju da se ljudi osećaju srećnije kada smatraju da su nešto uradili, makar bile to sitnice.
  5. Savladajte PMS.
    Ukoliko želite neko prirodno sredstvo za ublažavanje PMSa probajte agnus castus, jedno novije ispitivanje pokazuje da uzimanje ovog biljng preparata može da poboljša stanje tokom PMSa i do 50% time što dovodi u ravnotežu vaše hormone.
  6. Plaćajte račune na vreme.
    Ispitivanja o razlozima neraspoloženja pokazuju da kada ostavljate bitne stvari u životu neurađene i nezavršene to vam iscrpljuje energiju, izaziva ankcioznost i stvara nepotrebnu napetost.
  7. Rečeno i učinjeno.
    Nemojte odlagati stvari za kasnije i nemojte obećavati nešto ako ne mislite ozbiljno to i da uradite. Time ćete samo napraviti još veću zbrku u životu.
  8. Jedite da biste spavali.
    Još uvek ste budni u dva sata posle ponoći, ustanite i napravite sendvič i zalijte ga sa mlekom. Triptofan koji se nalazi u namirnicama pomoći će vašem organizmu da proizvede supstance koje su značajne za san.
  9. Nemojte se žaliti.
    Ako se stalno žalite na svoje probleme, to je izvanredan način da stalno budete potišteni. Mada je dobro govoriti o svojim problemima ukoliko pokušavate da nađete neko rešenje ,pravljenje drame oko nekog incidenta samo vam podgreva negativna osećanja i tera vas da ih uvek iznova proživljavate.
  10. Nemojte težiti savršenstvu.
    Savršenstvo je nemoguće, stoga su pokušaji da se zadovolje nedostižno visoki standardi čisto gubljenje vremena. Umesto toga, trudite se da budete realni i držite se uobičajenih vrednosti, osećaćete se mnogo srećnije.
  11. Više se zabavljajte.
    Radite manje, brinite manje, izlazite i koristite svoje slobodno vreme samo za zabavu, tako ćete se osećati manje depresivno, u jačoj vezi s drugima, a poboljšaće vam se i opšte zdravlje.
  12. Zaboravite prošlost.
    Uključujući greške, momke koji nestanu, glupe stvari koje ste učinili, naučite lekciju i idite dalje, umesto da ih se stalno prisećate i dozvoljavate da vas vuku u neraspoloženje.
  13. Bacite nešto.
    Prepustite se lomljenju keramike, to je dobro za vaše srce i dušu. Činjenica je da jedna trećina onih koji pate od visokog krvnog pritiska potiskuje bes. Najbolje rešenje, kažu stručnjaci, izbaciti taj bes iz sebe na ovakav način.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

Kako da zaboravite na svoje probleme

U današnje vreme lakše je davati savete drugima nego ih se pridržavati ali ukoliko bismo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *