Kako preživeti raskid

Divna, duga naizgled ljubav iz bajke pukla je, kako je to moguće? Našle ste onog pravog čoveka za udaju, decu, čak ste im imena već dali. Ali zar vas niko nije naučio da vile, veštice, jednorozi i princ na belom konju ne postoje. Ili previše gledate holivudske ekranizovane ljubavi ili dosta čitate Paola Koelja pa svoju vezu idealizujete. Šta sad? Ja ovo ne mogu da preživim. Molim te vrati mi se inače ću da se ubijem, skočim kroz prozor, presečem vene ili se nagutam tabletama za spavanje. Pomirite se sa činjenicom, otišao je, ostavio vas jer vas ne voli više, da je đubre samoživo i da ga mrzite zbog toga. Nakon nekoliko dana, nedelja, meseci smejaćete se što ste uopšte bacile godine na tog čoveka.
Kako preziveti raskid

Kako preživeti raskid

  1. Devojke se posle raskida dele na dve grupe.
    U prvoj grupi su one koje se ne izvlače iz kreveta, gledaju ljubavne kliše filmove sa mamom, plaču i jedu porodične sladolede do iznemoglosti. Pored sladoleda, kilo čipseva, smokija, grisina, čokolada, pudinga. Sve što ubija tugu. Ali dodaje kilograme. Ne želiš da postaneš toliko debela da kad te tvoj sad već bivši sretne u gradu kaže “ Sad mi je jasno što sam je ostavio“.
    U drugoj su grupi devojke koje od silnog stresa, suza, nerviranja, vrištanja po kući ništa ne jedu, zapravo ne jedu hranu već same sebe, pa izgube pored dečka i ono lepo telo koje su imale dok su bile sa njim.
    Vaš cilj, devojke, nije da mu se zgadite pored svega već da mu stavite do znanja šta je izgubio.
    Dakle samo zdrava hrana i rekreacija.
  2. Suze su neminovne.
    Čak i naučnici kažu da žene duže žive baš zato što svoje emocije izbacuju dok za razliku od njih muškarci ih zadržavaju u sebi. Suzama pročistimo organizam, izbacimo otrov napolje. Dakle suze su zdrave i zdravo je plakati. Ali nikako pred njim. Nemojte ga uplakane zvati, moliti da se pomirite, pretiti da ćete oduzeti svoj život zbog njega i slično. Možda vama to u tom trenutku izgleda kao jedino rešenje, njemu ćete se zgaditi i oterati ga još dalje. Oni vole jake žene, a ne neke koje puze i mole za još malo ljubavi. Plakati možete sa svojim prijateljicama, mamom, psihologom ako ga imate. A pred njim je važno čvrsto se držati, keziti kao da je naišao najlepši period vašeg života. Ko zna, možda i jeste probajte ga.
  3. Redovno okupljanje sa drugaricama jako će vam goditi.
    Malo plačite sa njima ako baš morate ali ni u jednom trenutku ne sažaljevajte samu sebe. Pitanjima zašto baš meni to da se desi, šta sam skrivila, mene više niko neće da voli blablabla. Drugarice će vas slušati ali ako preterate možda dobijete i šamarčić da se osvestite, spustite na zemlju. Nije jedini. Jedan se otego, drugi protego. One su na vašoj strani, mrze ga isto koliko ga vi volite ali slušajte ih pažljivo jer će vam otvoriti oči. Videćete njegove mane i propuste koje zbog idealizovanja niste ranije. Stvoriće vam totalnu averziju prema tom čoveku da ćete početi da ga mrzite. One su zato i tu, da pomognu, zagrle, poljube i odvedu na sladoled kad je najteže. Pa čak i da ste vi krivac za raskid, da ste bile bahate i bezobrazne vaše devojke će to govoriti u efemizmu jer vas vole i žele njega izblatiti po svaku cenu. Ako govore lepo o njemu to može imati samo kontra efekat i vi ćete opet uzeti telefon u ruke da ga nazovete. NIKAKO!
  4. Posveti se sebi, svojoj lepoti.
    Promeni frizuru, sredi nokte, uradi neki pirsing, tetovažu. Nešto što si želela još dok si bila sa njim ali nisi imala vremena, sada ga imaš na pretek. Kupi novu odeću, šminku. Skockaj se, uhvati drugarice pod ruku pa pravac diskoteka. Opusti se, dominiraj na podijumu za igru, raduj se životu što je jedan, ali vredan. Flertuj sa simpatičnim momcima, to uvek podiže samopouzdanje koje ti je sada poljuljano. Dalje od flerta ne moraš da ideš jer ipak nisi spremna još uvek za novu vezu. Ne zato što čekaš dotičnog da ti se vrati već zato što ti sad najviše prija sloboda, flert, zezanje sa svima .Godinama si bila vezana lancima sad si devojko puštena, iskoristi to.
  5. Hodaj podignute glave jer ti si pobednik posle ove bitke.
    Ne dozvoli da ti se ponos vuklja po podu. Sve njegove plišane igračke, knjige, majice i ostale poklone, pisma, slike zapakuj u kutiju na kojoj velikim slovima piše prošlost. Tvoj cilj je budućnost .Idemo ka njoj samo ne vraćamo se starim navikama i stvarima koje nas vraćaju lepim uspomenama i njemu.
  6. Ako želiš da središ svoje telo, kreni u teretanu, posle koje će svi balaviti za tobom.
    Možda ti se i on vrati kao Lesi ali ti si pametna devojka i odbićeš ga sa ponosom koji si vratila ovih dana. Borilačke veštine kao karate, boks, tai boi, mačevanje dobro bi vam došle. Kad god udarate vreću zamislite glavu svog dečka i tako izbacujte bes. Posle toga dođete kući umorne, tuš, musli pa spavanje. Nemate čak ni vremena da razmišljate više o njemu, gde je, sa kim je, da li ima novu.
  7. Ako pak želite svoju psihu da sredite nije sramota ići kod psihologa.
    Tu je da popriča sa vama, da otvorite svoju dušu, isplačete se pošteno i odete od njega nasmejani. A ako baš želite tu soluciju da izbegnete meditacija i joga su vam pravo rešenje. Naučićete da uključite sva čula i uživaćete u mirisima, zvukovima, bojama. Shvatićete da je život i bez njega lep. Sami smo se rodili sami ćemo i umreti. Dok se ne pojavi novi, bolji od prošlog. Do tad radimo na sebi, na lepoti, telu, psihi, ponosu i samopouzdanju da kad je taj novi pojavi oborimo ga sa nogu.
  8. Pročitajte i Kako preboleti raskid
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

3 komentari

  1. Avatar photo

    Vrlo glup i amerikanizovan tekst.. To u praki tako ne ide ;-))

    • U praksi kad si devojka moze da ide bas upravo ovako. Devojke se posle raskida mogu svrstati u neku od gore navedenih grupa (prepoznajem neke svoje drugarice,ali i sebe :) )doduse postoji i treca-ali to i nije tako bitno.Elem saveti su pun pogodak, i opet iz iskustva drugarica ali i svojih- u praksi ide bas tako- okupljanje sa drugaricama,kupovina, pa i ponekad suze..Kad devojka cvrsto resi da preboli eeee to je bas otprilike tako :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *