Kako obrijati genitalije (za muškarce)

Oštar instrument u blizini vaših genitalija može da deluje zastrašujuće, ali uklanjanje dlaka sa njih može da bude lak zadatak.

Brijanjem genitalija ćete ostaviti jako dobar utisak kod svog partnera, jer devojke vole uredno menjuđunožje. Takođe, vaš ponos će izgledati mnogo veći kada se obrijete. Ako pri tome uspešno aplicirate metod za prirodno povećanje po preporuci, radost će biti na obostrano zadovoljstvo ;-)

Brijanje intimne zone kod muškaraca

 1. Kupite trimer za bradu ili kosu i skratite dlačice sa pubične zone na manje od 6 mm. Ovako ćete dlačice kasnije lakše obrijati. Ako su dlačice duže, postoji verovatnoća da će zapušiti brijač. Trimer za bradu će bolje odraditi posao od makazica i više će skratiti dlačice.
  Izbegavajte upotrebu električnog brijača na mošnicama. Koža na mošnicama je izuzetno tanka i labava i može je uhvatiti brijač što može biti veoma bolno. Ako iz nekog razloga ipak mislite da bi trebalo da upotrebite električni brijač, nemojte da ga koristitie niz vrh spoljašnje strane penisa i na gornjem delu mošnica, pošto je posekotina na tom delu veoma bolna.
 2. Istuširajte se toplom vodom. Ovo će omekšati vaše dlake.
 3. Zauzmite položaj.Pobrinite se da prostorija koju koristite za brijanje bude slobodna barem narednih sat vremena (ili onoliko koliko mislite da će čitav proces trajati). Ovo nije nešto što želite na brzinu da odradite! Možda biste mogli sve to da odradite kasno uveče.
  • Ne bi bila loša ideja da sedite u plitkoj toploj kupki. Topla kupka će pripremiti zonu za brijanje bolje od tuširanja. Vaše telo će biti stabilno (sedite), a vaše genitalije na dohvat vaše ruke.
  • Ako koristite ivicu wc šolje da na njoj sedite, neka vam pubična zona bude iznad korpe za otpatke, biće vrlo lako počistiti nered nakon brijanja
  • Ako više volite da stojite, pokušajte da se brijete dok se tuširate. Samo se pobrinite da stojite izvan dometa vode kako ne bi saprali penu za brijanje sa pubične zone i stalno ispirajte vaš brijač. Ako se brijete pre tuširanja, u slučaju pojave posekotina, one će se zatvoriti i tako nećete imati mrlje po odeći
 4. Stavite penu ili kremu za brijanje koja je povoljna za osetljivu kožu. Izbegavajte kreme na bazi mentola ili one jakih mirisa, koje će samo da iziritiraju zonu za brijanje. Ako koristite antibakterijski gel za brijanje to će znatno ublažiti iritacije izazvane bakterijama koje se uvuku u vaše pore i folikul dlake. Takođe, ove vrste gelova za brijanje su bezbojne tako da možete da vidite „teren“ dok se brijete.
 5. Koristite brijač sa tri ili četiri žileta i pravite kratke, blage pokrete. Osnovno kod brijanja genitalne zone jeste da deo kože koji brijete bude uvek zategnut; ako brijete labavu kožu, možete da je posečete zato što će brijač povlačiti kožu i formirati neravnu površinu. Saveti koji slede su namenjeni brijanju u pravcu suprotnom od smera rasta dlake čime se dobija najglatkija površina, ali zapamtite da ako prvo brijete dlake u smeru njihovog rasta, prvo ćete ih značajno skratiti. Onda će brijanje u suprotnom smeru biti lakše, ali nekim ljudima je dovoljno da se samo briju u smeru rasta dlake i stanu tu, pogotovo zato što će brijanje u suprotnom smeru rezultovati uraslim dlakama i zapušavanjem brijača.
 6. Povucite penis na dole i brijte od vrha ka pupku.
 7. Držite penis sa strane i brijte unutar penisa, i unutar mošnica.
 8. Držite penis ka gore, brijete polako prema dole do donjeg dela mošnica.
 9. Mošnice je lakše obrijati ako je koža razvučena (zategnuta). Mošnice bi trebalo brijati od srednjeg prednjeg dela ka stranama, i to izuzetno pažljivo.
 10. Obrišite i operite zonu koristeći blagi sapun.
 11. Osušite tapkanjem. Budite blagi. Ako trljate peškirom, samo ćete pojačati iritaciju.
 12. Nanesite antiseptičku kremu da biste ublažili iritaciju. Ako se brijete prvi ili drugi put, najverovatnije će vam koža biti iritirana kada dlake počnu ponovo rasti. Ovo može da dovode do svraba i crvenila i potrajaće otprilike nedelju dana, a kad počnete češće da se brijete, prestaće.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Dario Mirković
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

oblikovanje obrva

Kako oblikovati obrve

Iako ne predstavlja prvu stvar na vašem licu koju ljudi primete, oblik vaših obrva može …

Jedan komentar

 1. Miodrag

  Koliko ja znam pre manje od godinu dana u modi su bile moderne obrijane genitalije.U nekom casopisu sam procitao da yene sada vise vole maljave muskarce,i obrnuto.Tako da je ovo stvar izbora.

Ostavite odgovor