Kako napisati dobar CV ili motivaciono pismo?

Home Forumi Pitanja i odgovori Kako napisati dobar CV ili motivaciono pismo?

Ova tema sadrži 11 odgovora, ima 5 glasova i poslednji put je ažurirana od strane Marina Davidovic Marina Davidovic 4 godine, 2 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 12 (od 12 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #14301

  Šta istaći? Do koje mere se „hvaliti“? Šta ne treba napisati?

  #14323

  https://www.kakopedija.com/505/kako-napisati-cv/
  evo članka o tome, a pregledaj, imaš i za motivaciono pismo ovde članak.
  ne bi bilo loše da prilagodjavaš CV poslu za koji konkurišeš. ako npr. traže prodavca, ti istakni iskustvo u prodaji. nemoj previše da „napumpaš“ i da pišeš stvari koje ne znaš, jer može da se desi da požele da to provere i u startu gubiš šansu za posao a i biće ti neprijatno

  #14331

  Ma kako zovu jedni od 20 poslodavaca gde konkurišeš, piši sve što znaš.

  #14432

  Nisam još pokušavala da konkurišem, mada verujem da je takva situacija. Hoću čisto da se pripremim da znam šta me čeka kad završim fakultet. :)

  #14435

  Ja sam završio DIF i evo, zanimam se na Kakopediji, toliko o tome ;)

  #14438

  Ista situacija, završavam ekonomski smer marketing. Nas ekonomista ima gomila na birou. Pa me zato zanima šta drugačije da napišem u CV-u ili motivacionom pismu, da se izdvojim? Još nemam ni radno iskustvo.

  #14445

  Ako ti kažemo šta te čeka, poželećeš da studiraš bar još 5 godina :D
  Šalim se, samo ti diplomiraj, pa ćeš onda da odradiš pripravnički, upoznaćeš ljude, steći kontakte i biće ti lakše da nadješ posao

  #14460

  Одрађен и приправнички, упознати људи, контакти, сви живи, па опет нема посла ;) Али не клоњујте духом, кладионице за то служе, ЛОТО, Бинго.. ;)

  #14462

  Ja gde god sam poslao cv i pozvali na razgovor obicno pored svega navedeno na papiru jedino nakon upoznavanja pitali cij sam – ne poznaju. Onda koga poznajem u firmi pa nabrajaju neke osobe – nikog ne znam. Nista onda, nisi sposoban za rad :P dobro bas ne kazu to :) nego svi su uvek bili u nekoj guzvi (izgovor) kao zuri im se – bices pozvan, ustajemo pozdravljamo se i toliko, niko nikad nije zvao niti bi da ih zovem da trosim energiju tamo gde posao mogu da dobiju samo prijatelji i rodjaci vlasnika firmi bez obzira na to ako su nepismeni neskolovani i najgori na svetu!

  #14463

  tesko ali zbog toga ne treba odustati jer ima firme koje traze znanje od radnika ili sposobnost da moze da nauci dok bude radio u firmi volontira se, prihvatiti platu i da je 50 evra mesecno bolje to nego danima prazni dzepovi, a mozda bude bolje.

  #14465
  Natasa
  Natasa
  Član
  #14466

  Hvala! :)

Gledanje 1 članaka - 1 do 12 (od 12 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.